Konyhatervezés – ízlés kérdése

Ma leginkább két fő irányvonalon zajlik a kültéri konyhák kiépítése. A mediterrán stílusjegyekkel, vagy éppen az igazán magyaros motívumokkal díszített szabadtéri konyhák jellegzetességeit egy csokorba gyűjtöttük. Inspirálódjon és döntsön! Ön melyiket tudná leginkább elképzelni kertjében?

kültéri épített konyha tervezése

Mediterrán főzőcske

A napsütéses vidékek hangulatát megidéző kültéri konyhákat össze sem lehet téveszteni más típusú főzőhelyiségekkel. Legjellemzőbb rájuk, hogy durva felületű kőburkolatokkal és zsalugáterekkel díszítettek; ezek célja a tökéletes rusztikusság megteremtése. A mindenkit egykönnyen magával ragadó nyitott polcok, és az azokon elhelyezett kézzel készített tárgyak csak úgy vonzzák a kíváncsi tekinteteket! A meleg, természetes föld színek jelenléte (zöld, barna, narancs) otthonossá és barátságossá varázsolja a teret. A fényes, fűszernövényekkel tarkított konyhában élmény a főzés!

Minimál kerti konyha

A magyar hagyományoknak megfelelően ezeket a konyhákat a letisztultság és a nemes egyszerűség jellemzi. A burkolatok tekintetében leginkább mészkőre, gránitra számíthat. A bennük található bútorok és egyéb kiegészítők időjárásálló alumíniumból készülnek. A konyhapult minden esetben gránit, hiszen ez a fajta kő áll ellen a legjobban az időjárás viszontagságainak.  A minimál kerti konyha színei a fehér, antracit, és ezek ezernyi árnyalata. Ezekben a főzőhelyiségben vidám családi főzésekre, és hatalmas beszélgetésekre számíthat!

Ha bővebben érdeklődne a kültéri konyha tervezésről-építésről, forduljon hozzánk bizalommal!