A kemence története
A kemencében való sütés az egyik legrégebb óta ismert ételkészítési eljárás. Már az ókori rómaiak is építettek kemencéket, de a régi Indiában is használták a máig népszerű, és rendkívül finom ételeket adó tandoori kemencéket. A mai értelemben vett kemencék már a kora-középkori Magyarországon is népszerűek voltak és széles körben elterjedtek. Ekkoriban, és még jó ideig a kemencéket a lakóépületeken belül helyezték el. A 20. századra váltak gyakorivá a szabadtéri kemencék.
Igényes kerti sütők, kemence építés egyedileg
A kerti kemence építésébe gyakran olyanok is belefognak a saját szakállukra, akiknek nincs kellő tapasztalatuk ezen a téren – pedig ez egy komoly tudomány. Még akkor is, ha valaki rakott már falat, betonozott korábban, a kemence építéshez speciális ismeretek szükségeltetnek. Ha túl nagy, vagy éppen túl kicsi lesz a kemence búbja, ha sehogyan sem lehet felfűteni a belsejét, ha a kemence alját alkotó samotton feketére ég a kenyér – akkor derül csak ki, hogy valami nincs rendben.
Az általunk épített kemencék saját fejlesztésű és saját gyártású termékek. A búbos épített kemencékhez képest a mi kemencéink felfűtéséhez kevesebb idő szükséges. A kemence belsejében a forró levegő, illetve a füst folyamatosan áramlik körbe-körbe. Ez, hasonlóan egy hatalmas „légkeveréses sütőhöz”, páratlan zamatot ad az ételnek, egy kis füstös ízzel megspékelve.
Ha Jován & Holczert bízza meg kerti sütőjének, kerti kemencéjének megépítésével, biztos lehet benne, hogy egy hosszú távon is megbízhatóan működő, kiváló minőségű berendezést tudhat magáénak, ami hűségesen szolgálja majd, akár évtizedeken át. És a benne sülő finomságokkal csak egyetlen probléma lesz: minden túlságosan hamar elfogy majd!
A kerti kemencékkel kapcsolatos kérdéseivel keressen bennünket bizalommal!
Saját fejlesztésű kerti kemencénk


