Mindent a kültéri konyhákról

Az áhított kültéri konyha megvalósítási folyamatainál bizony akadályokba ütközhet. Mi összegyűjtöttük, hogy mikre érdemes odafigyelnie a vázlatolástól, egészen a kivitelezésig. Ugorjon fejest, Önt is várja a hangulatos szalonnasütögetések világa!

Kültéri konyha - mire figyeljünk?

Haladjunk szép sorjában!

Első és legfontosabb a helyszín, a kert felmérése. Gondolja végig, hogy milyen lehetőségei vannak a kiépítésre, hogyan képzeli el kültéri konyháját. Mérje fel, milyen elemekre (minden milliméter számít), elektromos-és vizes blokkokra (mosogató) lesz szüksége. Tovább haladva – a konyhai folyamatokat figyelembe véve – a munkapultok elhelyezésével és a tároló egységek kialakításával érdemes folytatnia. Válogasson nyitott és ajtóval zárható szekrényeket, polcokat, és ne feledkezzen meg a fiókok fontosságáról sem! Az apróbb konyhai kiegészítőket, a tálaláshoz szükséges eszközöket ezekben könnyedén tárolhatja. Így lesz helye az egyéb díszítő elemeknek és fűszernövényeknek is a nyári konyhában. Javasoljuk, hogy a munkapultot és a vizes blokkot (igény esetén a hűtőt is) egymás közelében helyezze el, ezzel is könnyítve a főzés munkafolyamatait; így minden a keze ügyében lehet.

+ 3 tipp a tervezéshez

  1. A bútorok kiválasztásánál tartsa szem előtt testmagasságát, úgy helyezze el a tároló egységeket, hogy ne kelljen lábujjhegyre állnia, vagy éppen a földön térdelve kutakodnia a konyhai eszközök, berendezések után.
  2. Ügyeljen arra, hogy olyan konyhai garnitúrát válasszon, ami könnyedén ellenáll majd az időjárás viszontagságainak. Akár tető alá is helyezheti, de mozgatható elemekkel is dolgozhat. Megannyi lehetőség közül választhat!
  3. A kerti grillek és kemencék strapabíró, hőálló anyagokból készülnek. Ne fogjon neki ezek sajátkezű előállításának, kérje szakemberek segítségét!


Ha ránk bízza a kültéri konyha megépítését, Önnek nem lesz más dolga, mint feltölteni az éléskamrát.
A többit mi kifőzzük!